Foteldrukker

Egy félidős lenne a Fradi?

2015. július 17. 00:04 - FutoCs

roland_lamah1.jpg

Három magyar kupacsapat lépett pályára a héten, a mérleg egy-egy győzelem, döntetlen és vereség - ráadásul pont ebben a sorrendben. Megesik, hogy az utolsókból lesznek az elsők és most is így van, a zakó kerül most terítékre.

Jelenleg a Ferencváros Magyarország legjobb focicsapata. Egy ideje már építik bőszen Kubatovék, ráadásul a honi riválisok olykor saját magukkal szúrnak ki (lásd Vidi), így tulajdonképpen nem túlzás azt állítani, hogy blama lenne, ha nem a Fradi nyerné meg az NB I-et. Talán ezért is - na meg a klubvezetés ígéretei miatt - sokan azt várnák el, hogy a Fradi erőt fitogtatva szerepeljen a nemzetközi kupaporondon is. Csütörtökön azonban jött a hidegzuhany, a Zeljeznicar egy hajrában lőtt góllal nyert 1-0-ra a Groupamában.

Ugyan még csak július 16-ot írunk, ez már a negyedik tétmeccse volt az FTC-nek és egy dolog szembetűnő: amíg az első félidőben többnyire működik a dolog, addig a másodikban mintha elfogyna a tudomány. A Go Ahead Eagles elleni odavágón is a szünet előttig volt jó a Ferencváros, a visszavágót pedig ugye már a meccs elején sikerült eldönteni. Közben volt a Videoton elleni Szuperkupa-döntő is, ahol szintén a találkozó első felében sikerült dűlőre vinni a dolgot. Ebben az esetben egy kicsit torzít a képen, hogy bő egy félidőt emberhátrányban játszottak a zöld-fehérek, ciki lett volna, ha nem a Vidi irányít, bár gólt ugye így sem lőttek.

fradi-zeljeznicar.jpg

Ugyanakkor, ha nem sikerült korán eldönteni egy meccset, annak eddig többnyire nyögés lett vége. A - másodosztályú - hollandok például könnyen előnybe kerülhettek volna a kinti meccsen, ezúttal pedig a jóval szerényebb háttérrel rendelkező bosnyákok nem tették meg azt a szívességet, hogy ne használják ki a kínálkozó lehetőséget a hajrában. Az már csak slusszpoén, hogy olyan játékos talált be, akit percekkel korábban küldött be az edzője - jó húzás volt, annyi szent. Persze a Fradinak is megvoltak a lehetőségei, ám ismételten csak az első félidőben, a másodikban volt egy-egy fejes Gerától és Nalepától, de ennyi.

Kicsit olyan, mintha a Ferencváros megzavarodna, leülne a félidei szünetben, pedig pont ez lenne az az időszak, amikor hideg fejjel ki lehetne javítani a hibákat, rendezni a sorokat. Hogy ennek mi az oka, az egy jó kérdés. Lehet fáradtság (ami azért szezon elején gáz lenne), edzői hiba, esetleg alulmotiváltság, nem megfelelő koncentráció. Vagy mindez egyben.

Bármi is legyen a probléma oka, nagyjából egy hete van kitalálni a megoldást a Ferencvárosnak, mert Boszniában vélhetően nem lesz elég egy félidő a továbbjutás kiharcolásához. De lehet, hogy kettő sem.

(Fotók: fradi.hu)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://foteldrukker.blog.hu/api/trackback/id/tr817633940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2015.07.18. 16:49:16

kétszer egy félidőt kell játszani
süti beállítások módosítása