Foteldrukker

A labda nem mindig gömbölyű

2015. február 17. 13:56 - FutoCs

wayne_rooney.jpg

Ha valakivel meg akarnám szerettetni a focit, leültetném, hogy megnézzen egy meccset az FA-kupában. Ha valakivel meg akarnám utáltatni a Manchester Unitedet, megmutatnám neki a Preston North End elleni találkozót.

Sokan sokszor elmondták/leírták már, hogy az FA-kupa a világon a legjobb. És tényleg. A sztárcsapatoktól kezdve az amatőrökig mindenkinek van esélye arra, hogy megmutassa magát és mivel egy meccsen dől el a továbbjutás - döntetlen esetén újrajátszás van, azon meg már lehetnek büntetők -, így gyakorlatilag minden szezonban van valami meglepetés: most például a Manchester Cityt másodosztályú csapat búcsúztatta, míg a Chelsea-t kiejtő, harmadik ligás Bradford City a Sunderland skalpját is begyűjtötte, igy ott van a legjobb nyolc között!

A nyolcaddöntő utolsó meccsét hétfőn este játszották, a harmadosztályú Preston North End fogadta a Manchester Unitedet. A hazaiak stadionja egy 23 ezres kis „ékszerdoboz”, ahogy mondani szokás, naná, hogy megtelt a Vörös Ördögök ellen. Megnéztem, a legutóbbi hazai bajnokijukon is kint voltak bő 13 ezren, azaz szeretik arrafelé a focit - egy 1863-ban (!) alapított klub esetében talán ez nem is olyan meglepő.

A North End szívósan küzdött hétfőn, úgy teljesített, mint egy igazi angol kiscsapat az FA-kupában, amely tiszteli az ellenfelet, de 90 percig mindent megtesz annak érdekében, hogy eltüntesse a két együttes közti különbséget. Sőt, a Preston még vezetett is, érett a meglepetés, de ez aztán elmaradt.

A United az utolsó szűk fél órában lőtt három gólt: az elsőnél Rooney lesen volt és zavarta a kapust, a másodiknál Fellaini kilökte a labda alól a védőjét, a harmadiknál Rooney pedig egy műeséssel harcolt ki tizenegyest. Azaz három játékvezetői baki is besegített a Manchesternek, amire nem biztos, hogy rászorultak, lehet ezek nélkül is továbbjutottak volna, bár a játék képét elnézve nem olyan biztos ez.

Mindenesetre ők készülhetnek az Arsenal elleni negyeddöntőre, a Prestonnak pedig marad a szimpatikus vesztes szerepe. Amire egy-két nap múlva csak a városban emlékeznek majd…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foteldrukker.blog.hu/api/trackback/id/tr737183079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása